Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finns rutiner för akuta situationer

- Det finns rutiner för akuta situationer och problem som kan uppstå, säger Marie Pettersson, sektionschef på socialförvaltningen i Falun, som dock inte är insatt i det här specifika fallet.

Annons

Den enhetschef som har hand om Anneli Johansson ärende vill inte uttala sig om det som skett utan hänvisar till sin chef, Marie Pettersson.

– Den här personen är inte anställd hos oss. Jag vet att den berörda chefen var över och talade om händelsen med vår enhetschef i dag. Men mycket mer än så känner jag inte till i det här fallet, säger Marie Pettersson.

Hon förklarar att det finns rutiner och program inom kommunen för att klara av de problem som kan uppstå och att kommunens uppdrag är att säkerställa så att verksamheten fungerar.

– Det här händer tack och lov inte så ofta. Men när sådant här sker hos oss stänger vi av personen i fråga och sedan görs en utredning där man tittar på vilken typ av problematik som finns, och om man behöver sätta in rehabiliterande insatser.

– Men i det här fallet ligger inte personalansvaret på oss så jag kan inte tala om vad som sker nu. Om det vidtas några åtgärder ligger det hos dem och vi kan inte agera i den frågan. Vi ska säkerställa vården och enligt våra rutiner ska ingen lämnas ensam.

– Vi har en tågordning för vem man ska ringa när det händer något. Men jag känner inte till exakt vad som hänt i det här fallet.

DT har upprepade gånger försökt nå den berörda assistentens chef utan att lyckas.