Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fina resultat i skolmästerskapet

För andra gången inom loppet av bara några månader genomförde Orsa skolmästerskap i friidrott på Lillåvallen för mellanstadieelever.

Förra hösten ställdes de planerade tävlingarna in på grund av dåligt väder och flyttades till i våras. Den här hösten hade dock Orsaskolorna tur med vädret och mästerskapet kunde genomföras som planerat.

Några som utmärkte sig extra måste vi nämna. Digerbergets Louise Kåhlén imponerade med hela fyra guld i årskurs 6; höjd (1.20 m), Längd (3.22 m), 60 meter (8,2) samt 800 meter (3.16).

Bergetskolans Josefin Holm (åk 5) var även hon segerrik med dubbla guld. Hon vann finalen på 60 meter med tiden 9,2 sekunder samt höjdhopp med sina 1.10 meter.

Dubbla segrar blev det även för Alvin Karlgren, Kyrkbyn, som vann både 60 meter (9,4) och längd. Alvins 3.90 meter där var till och med klart längre än segraren i årskurs 6.

Även Alva Björk, Bergetskolan årskurs 4, vann dubbelt: i höjd (1.05 m) och längd (3.10 m).

Skolornas vandringspris gick än en gång till Kyrkbyns skola, som vann före Digerberget.

Alla resultat finns på Orsa kommuns hemsida: orsa.se

Direktlänk: http://www.orsa.se/wk_custom/documents/%7Bfa09bf0d-d93a-4e01-9113-ccec85a402ec%7D_friidrott.pdf