Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fina fartfyllda framgångar

Att säga att det är drag inom Borlänge Dragracingklubb är kanske överflödigt.
Men samtidigt också en lägesrapport då klubben under säsongen skördat stora framgångar på racingbanorna.
– Riktigt roligt att det går bra för klubben, nu hoppas vi bara få till en hemmabana också, säger föraren Kent Forschner-Hell som själv gasade hem Pro-klassen i Svealands dragracingcup.

Inom Borlänge Dragracingklubb finns för närvarande drygt 200 medlemmar och flera av dessa har under den gångna säsongen visat sina fordons akterpartier åt konkurrenterna när de varit ute och tävlat i Svealands Dragracing cup. Cupen innehåller totalt sex deltävlingar varav Borlänge Street Open är en.

Inte mindre än fyra cupsegrare och ett antal pallplatser samt ett flertal ytterligare framskjutna placeringar blev klubbens saldo efter årets tävlande. I Sportsman-klassen vann Borlängföraren Mats Persson före klubbkamraten Tomas Näsström, i Pro-klassen var det Kent Forschner-Hell som drog det längsta strået framför Mikael Nordlund och i Fast-klassen stod Mikael Engvall som totalsegrare.

I streetbike-klassen slutade Stefan Gärdskog i topp och till det ska dessutom läggas att klubben har flera skickliga juniorer och syskonen Elin och Erik Peleback placerade sig trea respektive fyra i juniordragsterklassen.

– Sedan har vi en hel mängd förare som placerat sig på platserna tre till tio i sina respektive cuper så visst är vi nöjda med säsongen. Det är kul att det går bra för klubben, inte minst då på ungdomssidan då vår verksamhet bygger på att bygga upp egna talanger. Under årens lopp har Borlänge Dragracingklubb också fostrat ett flertal Europamästare och Nordiska mästare så framgångar finns även sedan tidigare, berättar Kent Forschner-Hell som givet är extra belåten över sin egen cupseger.

– Det är klart. Jag kom trea förra året så det känns givetvis extra skönt att ha vunnit och både jag och klubben övriga förare känner oss nu extra taggade inför kommande säsonger.

Regnmolnet som för tillfället förmörkar Borlänge Dragracingklubbs himmel är dock avsaknaden av hemmabana. Borlänge Street Open har alltid avgjorts på Dala Airport, men där får man inte längre vara.

– Just nu saknar vi hemmabana och det innebär att Borlänge Street Open utgår ur cupen till nästa år. Något som vore förödande för dragracingen här i Borlänge. det är ju som om det inte skulle finnas någon fotbollsplan åt IK Brage, säger Forschner-Hell som dock håller tummarna för att saken kan lösa sig.

– Fast hur vet jag inte. Bollen ligger nu hos kommunen så det är väl bara att hoppas. Klart är i alla fall att det är en mycket angelägen fråga som kan avgöra hela klubbens framtid. det behövs en bana här, inte minst för att fortsätta bygga upp vår ungdomsverksamhet.