Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En dialog helt utan skärpa"

/
  • Chris Evans, Jessica Alba och Ion Gruffoud är tillbaka i superhjältedräkt. Foto: Foxfilm

Annons

Kvaretten håller till i en tjusig skyskrapa mitt i New York där de kurrar runt och mysojar sig över sin stjärnstatus bland stadens invånare. Mr Fantastic och Invisible Woman är precis i tagen med att ordna för sitt av pressen väl påpassade bröllop när hotet från yttre rymden ger sig till känna.

Silversurfaren som besitter mäktiga krafter orsakar naturfenomen som bland annat torrlägger Themsen, täcker pyramiderna i Egypten med snö och hotar jorden med undergång. Och bakom allt detta ligger förstås planetätarmonstret.

Fantastic Four bjuder på underhållning i sedvanlig seriehjältetradition. Det är de STORA hoten mot den lilla människan och mitt emellan står hjälten med sina nätt och jämt tillräckliga superkrafter. Jakten mellan Human Torch och Silversurfaren i inledningen är mäktig men tyvärr räcker inte de där specialeffekterna riktigt längre. Det krävs lite charm och glimten i ögat också för att en vuxen publik ska hålla sig vaken i biostolarna.

Tim Story har framförallt misslyckats med att göra kvartetten i Fantastic Four mänsklig. Att de har förblivit de endimensionella seriefigurer de en gång tecknades som kan bland annat bero på trubbig bananskalshumor, en dialog helt utan skärpa och snubblande handling. En familjefilm där de yngre tonåringarna lämnar biografen som de stora vinnarna.

Fakta: Film/superhjälteaktion

  • Fantastic Four: Rise of the silver surfer
  • Med: Joan Gruffudd, Jessica Alba, Michael Chiklis med flera
  • Regi: Tim Story
  • Betyg: 2

Mer läsning

Annons