Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Filip Forsberg kan stanna en till säsong i LIF

Filip Forsberg, 18, och Nashville har diskuterat framtiden.
Nu öppnar NHL-klubben för ytterligare en säsong med Leksand.
– De verkar jättemåna om min egen utveckling, säger supertalangen.

Filip Forsberg har haft en fantastisk säsong med spel i Tre Kronor och fem matcher med Nashville Predators.

Just nu jobbar han stenhårt för att förverkliga sin dröm.

– NHL har varit målet sedan man var liten grabb. Nu har jag känt på det där litegrann. Det är fortfarande mitt stora mål i min karriär att få spela där borta och jag har fått känna på hur tufft det är. Nu vet jag vad jag behöver lägga ner, säger han.

Under VM i Stockholm träffade Forsberg Nashvilles general manager David Poile, tränaren Barry Trotz och Europascouten Lucas Bergman.

Samtalen handlade om framtiden och var Forsberg ska spela: Nordamerika eller Sverige.

– Vi har en plan och vi har bett Filip fundera på sitt håll, och vi på vårt. Men någonstans... Filip är ung och det får man inte glömma. Han måste känna att beslutet är rätt för honom, säger Lucas Bergman.

I juli åker Forsberg över till Nashville för att vara med på klubbens prospects camp.

– I ett första skede ska Filip absolut åka på camperna och kriga om en plats, sedan måste han känna efter hur han känner mognadsmässigt. Prestationsmässigt är det inga problem att kriga om en plats i Nashville och kanske hamna i Milwaukee (AHL), säger Bergman.

Nashville inte kommer att förhasta något.

– Vi tror att han utvecklas bra på bägge sidor om Atlanten, men det är något som vi bett Filip fundera på de närmaste veckorna.

Det låter som om Filip har en del att säga till om?

– Jo, det blir så. Man ska inte forcera de här besluten med en så ung människa. Han har aldrig bott hemifrån och det ska man inte negligera. Vi ska inte säga prompt att: "Du ska över till varje pris".

Filip Forsberg:

– De verkar jättemåna om min egen utveckling, och det är väl inte tänkt att jag ska spela i NHL en säsong utan att de ska ha nytta av mig i framtiden. Jag ska fundera lite nu, sedan får vi se. Jag måste så klart lyssna på vad Nashville säger. Det är trots allt dem jag har kontrakt med och de är min arbetsgivare.

Känns det tryggt att de lyssnar på dig?

– Ja, det är klart att det känns bra att jag får styra lite. Sedan är det Nashville som bestämmer i slutänden.

Klubben tror du utvecklas lika bra oavsett var du spelar?

– Det där är svårt att säga. Jag fick känna på litegrann där borta nu och det kändes att det var en helt ny nivå där jag inte spelat på förut. Så ska det vara också när man kommer till världens bästa liga. Jag har inte hunnit fundera så mycket faktiskt.

Är du redo att lämna mammas frukostbjudningar?

– Nja, här är det jag som fixar frukostarna så det är inga problem (Skratt). Jag har inte hunnit fundera så mycket faktiskt, men jag ska inte bo hemma för alltid. Det är mycket som ska passa in och jag får diskutera sånt med Nashville.

Leksands IF är långt ifrån avskrivet för Forsberg.

– Jag fick vara med och ta upp Leksand och det skulle så klart vara jätteskoj att spela i elitserien med Leksand. Men, det är Nashville jag har kontrakt med och de avgör.

Lucas Bergman:

– Det är svårt att ge en siffra på om Filip spelar i Leksand, men visst finns chansen.

Just nu ligger Forsbergs tankar på något helt annat.

– Just nu har jag mest fokus på skolan. Jag har två veckor kvar innan jag tar studenten, sedan ska jag sätta mig ner och ta mig en funderare. Där ligger prioriteringen.