Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fika rättvist i dag

I dag går Fairtrade Challenge av stapeln för fjärde året i rad.
Målet är att en halv miljon människor i hela landet ska fika med Fairtrade-märkta produkter under en och samma dag.
I Falun planerar man en tågattack till förmån för rättvisemärkningen.

Agneta Hallberg är ledare för en grupp som under dagen kommer att arbeta intensivt för att så många som möjligt ska komma i kontakt med Fairtrade, rättvisemärkt. En del i det arbetet är Faitrade challange.

– Vi hoppas att Sverige ska slå världsrekord i att fika fairtrade. Vi kommer att finas i Falangallerian och bjuda på rättvisemärkt te och choklad, säger Agneta Hallberg.

Gruppen kommer dessutom genomföra en tågattack mot två avgångar till Stockholm från Falun och Borlänge.

– Resenärer kommer att få en påse som innehåller information om fairtrade, en frågesport och lite annat smått och gott.

Vid tretiden gästar Fairtrade-teamet Ica butiken i Slätta där de bjuder på fika och vid fyrasnåret bjuder de in till after work på Pitchers. Gruppen Me The Tiger ställer upp och spelar utan kostnad.

– Det känns helt rätt för oss. Me The Tiger är mer än bara musik, vi vill beröra oloka saker i samhället, säger Gabriella Åström.

– Solidaritet är ett grundbegrepp i bandet, säger Tobias Andersson.

Författaren Stefan Strömberg kommer under kvällen, kring klockan halvsju, att finnas i ABF-Bryggaren på Trotzgatan och ge en förläsning om sina möten med små producenter i Latinamerika.

– Allmänheten kan göra skillnad, säger han.