Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fick rätt till LSS, men kommunen överklagar

Omsorgsnämnden avslog ansökan om LSS-hjälp till femåringen, men förvaltningsrätten gav kommunen bakläxa.
Nu överklagar kommunen detta beslut till kammarrätten i Sundsvall.

Annons

Det var i juni 2010 som omsorgsnämnden i Hedemora fick in en ansökan om personlig assistans enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Pojken hade nyligen fyllt fem år och enligt den bedömning som gjordes i ansökan behövde han hjälp under 25 timmar i veckan då han vistades på förskolan.

Omsorgsnämnden gjorde dock bedömningen att han inte uppfyllde de krav som berättigar till en personlig assistent och avslog ansökan i ett beslut i januari 2011.

Föräldrarna vände sig dock till förvaltningsrätten och överklagade beslutet och i augusti kom domen som gav föräldrarna rätt. Enligt förvaltningsrätten tillhörde pojken den personkrets som enligt lagen har rätt till stöd och service.

Detta beslut har nu i sin tur överklagats av omsorgsnämnden i Hedemora kommun som vänder sig till kammarrätten i Sundsvall för att få förvaltningsrättens beslut upphävt.