Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fick rätt till LSS, men kommunen överklagar

Omsorgsnämnden avslog ansökan om LSS-hjälp till femåringen, men förvaltningsrätten gav kommunen bakläxa.
Nu överklagar kommunen detta beslut till kammarrätten i Sundsvall.

Annons

Det var i juni 2010 som omsorgsnämnden i Hedemora fick in en ansökan om personlig assistans enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Pojken hade nyligen fyllt fem år och enligt den bedömning som gjordes i ansökan behövde han hjälp under 25 timmar i veckan då han vistades på förskolan.

Omsorgsnämnden gjorde dock bedömningen att han inte uppfyllde de krav som berättigar till en personlig assistent och avslog ansökan i ett beslut i januari 2011.

Föräldrarna vände sig dock till förvaltningsrätten och överklagade beslutet och i augusti kom domen som gav föräldrarna rätt. Enligt förvaltningsrätten tillhörde pojken den personkrets som enligt lagen har rätt till stöd och service.

Detta beslut har nu i sin tur överklagats av omsorgsnämnden i Hedemora kommun som vänder sig till kammarrätten i Sundsvall för att få förvaltningsrättens beslut upphävt.