Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fick rätt – och Socialbidrag för trasigt element

Förvaltningsrätten har givit en 54-årig man i kommunen rätt att få bistånd av Socialnämnden, för reparation av en trasig värmeanläggning.

Mannen nekades försörjningsstöd, tidigare så kallat socialbidrag, för att laga en värmeanläggning i sitt hus. Efter Förvaltningsrätten beslut har mannen rätt att få 4 730 kronor i försörjningsstöd för att laga elementet.

Sista januari sökte den 54-årige mannen bistånd från socialnämnden i Rättvik för att laga värmeanläggningen i sitt hus där han bor med två barn.

Socialnämnden sa nej och mannen överklagade. Socialnämnden ansåg att mannen hade en för hög boendekostnad för att vara låginkomsttagare, men mannens genomsnittliga boendekostnad överskred inte socialnämndens högsta godtagbara boendekostnad som ligger på 6080 kronor för en person och två barn.

Därmed anser Förvaltningsrätten att mannen har rätt att få bistånd för reparationen av elementet.