Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick näsbenet krossat av cidersprutande kvinna

Den ystra kvinnan var på partyhumör och sprutade cider omkring sig. Alla gillade dock inte hennes tilltag, bland annat en kille som tog ifrån henne cidern. Det gillade dock inte kvinnan som svarade med att krossa hans näsben.

Annons

Händelsen inträffade på Peace & Love-campingen under festivalen 2011. Där satt ett gäng i ring och festade då den i dag 21-åriga kvinnan från Skåne fick för sig att bjuda på ett "champagnesprut". Hon skakade sin cider och sprutade därefter på de som satt omkring henne.

En norsk yngling uppskattade dock inte tilltaget utan tog ifrån henne burken. Samtidigt hällde en annan kille öl på henne som hämnd för hennes sprutande.

Kvinnan har uppgett att hon så kände sig hotad och att hon instinktivt slog till mot norrmannen. Slaget tog också så illa att ynglingens näsben krossades. Han började också att blöda och drabbades också av både smärta och underhudsblödningar.

Falu tingsrätt anser inte att gärningen kan försvaras med att 21-åringen känt sig hotad. Istället konstaterar rätten att hon själv skapat den uppkomna situationen genom att spruta cider på de som fanns i hennes närhet.

Hon döms därför till villkorlig dom men slipper böter. Däremot ska hon betala skadestånd till den misshandlade med 7 600 kronor och 500 kronor till brottsofferfonden.