Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Festligt med spa på hälsodagarna

Torsdag, fredag, lördag och söndag har varit hälsodagar i Venjan. Extra festligt var det i lördags med vattengympa och spa i simhallen.

– Vi hann inte med under hälsoveckan så nu arrangerade vi hälsodagarna kring den här helgen, berättade Ann-Marie Jonasson som ledde vattengympan i lördags. 31 personer hade anmält sig till spa-aktiviteterna som omfattade vattengympa och avkoppling vid poolen med tända ljus, lugn musik, lite exotiska frukter och drycker samt fika med baguette.

Det här med spa lockar mest kvinnor, men bland damerna i eftermiddagspasset fanns också en herre, Janne Nordin och till kvällspasset var det några fler killa anmälda.

– Fint, det är premiär för mig, förklarade Janne som kunde berätta om erfarenheten av bad i Turkiet.

– Vi ska inte tro att vi är så renliga i Sverige och att de är smutsiga i andra länder, förklarade han.

Dagen till ära fanns fyra terapeuter på plats för att erbjuda sådana behandlingar som massage, ansiktskur med varma stenar samt ögonbryns- och fransfärgning.

Hälsodagarna började i torsdags med dambad och sedan föreläsning av Thomas Bylon om kost, näring och hälsa. I fredags var det bad för herrarna. Lördagsprogrammet började med Carina Jannesons träningspass i gympasalen och sedan blev det spakväll.

I söndags var det ett pass med yogainfluenser i gympasalen, föreläsning om ländrygg och bäcken i klubbstugan och så avslutning med familjebad i simhallen.