Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fest som blivit en tradition

Födelsedagsfester för barn som barnkalas är vanliga. I Malung firas de också kalas för de som hunnit bli lite äldre.
– Det är en tradition sedan många år, berättar Elisabeth Eriksson som är diakoniassistent i Malungs församling och den som höll i trådarna för födelsedagsfesten för de äldre.

Varje vår och varje höst bjuds de äldre som fyllt jämnt, samt alla församlingens allra äldsta. Den här dagen var det Astrid Maria Halvarsson, 98 år som var äldst av alla glada födelsedagsfirare

– Tidigare inledde vi i kyrkan, innan vi gick över hit för att äta, men det är enklare att prioritera allt på samma plats. Då sliper vi förflytta oss, förklarar Elisabeth.

Utanför församlingshemmet öste regnet ner, men inomhus spreds värme och ljus och lukten av hemlagad mat som alla bjöds på.

Efter maten bjöd kyrkans musiker, Maria Granlund och Jan Hars på musikalisk underhållning, men framförallt var det ungdomen genom Lina Bengtsson och Josefine Wiklund som fick de äldre att må gott. En lång rad sångnummer fick de äldre att luta sig tillbaka och njuta av de unga sångerskorna.

Efter musikunderhållningen väntade hembakad Malungstårta till alla höstens födelsedagsfirare som fanns på plats i församlingshemmet innan allas gemensamma födelsedagsfirande avslutades med psalmsång.