Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem lyxlägenheter till salu: "Det här är verkligen unikt"

I veckan går fem exklusiva lägenheter på omkring 200 kvadratmeter ut till försäljning.
DT har redan varit på plats och tittat in i det unika boendet.
– Det här är verkligen unikt, säger Henrik Hellman-Paperin, byggherre och ägare till lägenheterna.

■■ UNIK TV-visning: Se lägenheten i en 360-film DT.se på Facebook. Rör på din mobiltelefon eller dra längs skärmen för att se dig omkring!

De stadigt stigande bostadspriserna i Falun gjorde att det tillslut gick att få ekonomi i att renovera Sockenstugan i Falun.

Därmed gjorde Henrik Hellman-Paperin slag i saken att förvandla det gamla kontorshotellet till fem toppmoderna och exklusiva bostadsrättslägenheter.

Fortfarande återstår mycket arbete innan allt är klart, men redan nu står en visningslägenhet klar i bostadsrättsföreningen St Örjens Källa på Kyrkbacksvägen 8 – omedelbar granne till Stora Kopparbergs kyrka i centrala Falun.

renoveringskostnaden beräknas landa på närmare 25 miljoner kronor.

– Än har inte lägenheterna gått ut på öppna marknaden, men vi har redan fått intresseanmälningar, säger Jimmy Örnklint, fastighetsmäklare vid Fastighetsbyrån som tillsammans med Ann-Marie Eglund, från samma firma, håller i försäljningen.

– Det känns otroligt roligt, spännande och hedrande, säger Ann-Marie.

Namnet "Sockenstugan" kan låta anspråkslöst, men det stora stenhuset, granne med Kopparbergskyrka, är magnifikt.

Huset byggdes 1891 och har under årens lopp använts som skola, kommunalhus, sockenstuga och nu på slutet – kontorshotell.

Området kallas för Sankt Örjen där namnet troligen syftar till den hälsokälla som låg på platsen innan den bebyggdes.

Namnet Sankt Örjen lever i dag vidare som fastighetsbeteckning

LÄS MER: Fastighetsaffärer på dt.se

Utgångspriset på lägenheterna, med en takhöjd på 4,7 meter, kommer ligga på omkring fem miljoner kronor och för spekulanter är det först till kvarn som gäller.

– Som kontor var läget inte det bästa, men som lägenheter är läget perfekt, säger Henrik Hellman-Paperin, initiativtagare till Bostadsrättsföreningen Sankt Örjen.

LÄS MER: Flera fastigheter sålda för mer än fyra miljoner kronor – DT har listan

LÄS MER: Nya fastigheter i centrala Falun

■■ UNIK TV-visning: Se lägenheten i en 360-film DT.se på Facebook.