Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem dagars tävlande i Stockholm för M&M Dance Team

Knappt hemkomna från VM i Tyskland och framgångarna man nådde där var det dags igen för dansarna ifrån M&M Dance Team att tävla. Under VM dansade man till sig två VM Silver, ett VM Brons och en 4:e plats.

VM var alltså rena rama framgångsfesten för dansarna och för danslärarna Maria & Magnus.

Nu skulle man ta sig an Mega Dance Weekend under dagarna 30 oktober-3 november på Friends arena i Stockholm. De här dagarna tävlades det bland annat i Cha cha , Disco, Jive, Slow, Electric Boogie och Hiphop.

Dansarna i från Mora hade även de här dagarna framgångar och man dansade till sig pallplaceringar i stilarna Slow, Cha cha, Disco, Electric Boogie och Hiphop.

Fyra stycken bronsplatser fick man i Slow, ett i Cha cha och ett i Disco genom dansarna Saga, Agnes och Tyra.

Fredagens Battle uttagning startade tävlingens hiphop del och på kvällen avgjordes Battlet och Dance Team tog 6 av 9 pallplatser.

I Battlet för barn placerade sig Tyra som 2:a och Freya E som 3:a . Battlet för vuxna vanns av Johan Mix med Joel Helander tätt bakom på Bronsplatsen.

I Juniorklassen stod det mellan klubbkompisarna Hugo & Nathanael.

Dessa fantastiskt duktiga dansare gav publiken ett suveränt bra Battle och domarna huvudbry, vilket slutade med domarsiffrorna 1,X,X dessa siffror innebar omdans för att kunna skilja dom åt.

Omdans-minuten bjöd på stilen Dancehall och till slut stod Hugo som segrare med siffrorna 2-1.

Lördagen fortsatte med tävlingar i Hiphop solo, duo och i Electric Boogie solo, duo.

I stilen Hiphop hittar vi de flesta av Dance Teams tävlingsdansare och här har man även några av Sveriges högst rankade dansare. I Solo fick M&M med sig en första plats, en andra plats och två tredje platser genom dansarna Aida, Tyra, Freya E och Wilma Lyck.

I den högsta soloklassen Champion tog man 3 av 4 första platser genom Amanda, Joel och Hugo.

Hiphop Duo bjöd också på flera pallplatser och Cornelia Friström/Ida Sköld kom 1:a i Brons J1, Filip/Jennifer kom 3:a i Star J4 och i Högsta klassen för barn dansade Freya Persson B-F/Tyra Rowa hem bronset. I Duo Champion Vuxna klev Joel /Lova högst upp på pallen igen.

Dagen avslutades med stilen Electric Boogie och i soloklassen för barn hittar vi Tyra på 2:a plats och Freya E på 3:e plats. I juniorklassen hamnade Hugo högst upp och i vuxenklassen vann Johan Mix.

I EB Duo barn kom Freya/Tyra 2:a och Agnes/Freya E 3:a.

Dance Team hade flera dansare placerade bland de tio bästa i nästan varje klass vilket visar vilken otrolig kunskap och dansglädje det finns på M&M Dansskola och i tävlingsgruppen M&M Dance Team.