Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem dagars rättegång mot bilhandlaren

Falu tingsrätt har avsatt fem rättegångsdagar under november mot bilhandlaren i Falun som för fem år sedan lurade kunder och finansbolag.

Annons

Företagaren som bluffade med bilaffärer för 1,7 miljoner för fem år sedan under bedrägeriliknande former, åtalas nu för grov förskingring. Tidigare har mannen åtalats för grovt bedrägeri, förskingring och grov förskingring.

Bland annat ska förhandlingen i tingsrätten ta upp ett fall där företagaren hade i uppdrag av en person att sälja tre personbilar för minst 575 000 kronor.

Bilarna såldes för sammanlagt 560 000 kronor.

Men bara en av bilaffärerna redovisades.

Företagaren undanhöll 345 000 kronor och åklagaren Gun-Britt Ström betraktar med tanke på beloppets storlek brottet som grovt.

Om tingsrätten delar denna uppfattning kan påföljden blir fängelse, lägst sex månader och högst sex år.

Företagaren anklagas för sex fall av grovt bedrägeri, tre fall av bedrägeri och grov förskingring samt ett fall av förskingring där privatpersoner, finansbolag och banker blivit drabbade till ett värde som åklagaren sammanlagt bedömer till 1 357 000 kronor.

Alla dessa åtal, där det handlar om affärer för sammanlagt 1,7 miljoner kronor, ska samordnas i tingsrättens kommande rättegång.