Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Felparkerad bil väcker uppmärksamhet

Sedan mitten av september har en vinröd Mercedes herrgårdsvagn väckt viss uppmärksamhet bland flanörer och bilister i centrala Ludvika.

Bilen, som förefaller vara i representabelt skick, har parkerats (?) så den upptar inte mindre än tre rutor på parkeringen i Sockenstugeparken, mitt emot Sporthallen.

Följaktligen har kommunens parkeringsvakter funnit anledning att ingripa. Hittills har två böteslappar à 450 kronor placerats på vindrutan.

– 450 kronor kan det bli i böter om fordonet står med något hjul utanför uppställningsplatsen. Vi i Ludvika bötfäller inte dem som parkerat så bilen står lite över vita linjen, men i det här fallet så upptar den tre platser, förklarar parkeringsvakten Marianne Bransell.

Hon berättar att första böteslappen skrevs ut den 17 september.

Hur hamnade bilen här?

– Det vet vi, den blev stoppad av polisen av någon anledning, upplyser Bransell.

På bilens högra backspegel har de virats ett blåvitt polisband.

– Det betyder att vi har kollat upp bilen, till exempel om den är stulen. Men den är inte anmäld stulen, däremot är den avställd och belagd med körförbud, uppger Jens Gustafsson, presstalesman vid Ludvikapolisen.

Gustafsson gör klart att det nu är kommunens sak att hantera bilen. Polisen ingriper bara om ett fordon har ställts så det utgör en trafikfara.

– Vi kan bötfälla samma fordon på samma plats max fem gånger. Sen kan det bli en skriftväxling och process som slutar med att vi transporterar bilen till vårt förråd. Eller till skroten, om vi anser att bilen är skrot, omtalar Marianne Bransell.

Bilen ägs av en medelålders kvinna i Grängesberg som inte har gått att nå för kommentarer.