Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Federer vidare efter seger mot Safin

Annons

På pappret var det ett mästarmöte. I verkligheten blev det naturligtvis något helt annat.

För Marat Safin kunde precis som ingen annan rubba Roger Federer i Wimbledon.

Världsettan vann till slut mötet i tredje omgången i tre raka set, 6_1, 6_4, 7_6 (7_4).

Något annat hade egentligen varit en stor sensation. För två år sedan möttes de båda i semifinal i Australian Open, då med Safin som vinnare och därefter som slutsegrare av turneringen. Men de som hoppades att få se något liknande på fredagen bänkade sig förgäves vid centercourten.

Skadeproblem och motivationsproblem har gjort att före detta världsettan Safin numera har fallit till 24:e plats på rankingen och den tvåfaldige grand slam-mästaren har bara tagit två titlar de senaste två åren.

Visst, mot Federer kom en och annan glimt av hans briljans, liksom några utbrott och kastat tennisracket. Men när det kom till själva matchen var Federer överlägsen.

Första set gick på 19 minuter, enda tillfället när Safin i egentligen hade ett övertag var när han bröt schweizaren i inledningen av andra set. Men tennisvärldens största taktiker drog då ned på tempot, började att använda sin effektiva backhandslice och lät ryssen slå ut sig. Även om det tredje setet sedan gick till tiebreak fanns det aldrig någon känsla av att Federer skulle kunna hotas.

Frågan är nu vem som ska göra det?

Nästa upp till att försöka är tysken Tommy Haas, tränad av svensken Thomas Högstedt. Haas har visserligen två vinster mot Federer Men den en senaste kom i januari 2002. Därefter har Federer vunnit sju raka matcher mot Haas.

TT

Mer läsning

Annons