Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Federer ett steg närmare final

Annons

Björn Borg har åkt till London för att se Roger Federer tangera hans Wimbledon-rekord.

Han lär inte bli besviken.

Världsettan har plötsligt fått en enklare väg än förväntat till söndagens final.

Fredagens vinst med 3_1 i set mot Juan Carlos Ferrero, Spanien, betyder att Federer nu bara är två segrar från sin femte raka Wimbledon-titel och en tangering av Borgs rekord.

På lördag väntar en högst oväntad men tacksam motståndare i form av Richard Gasquet som vände 0_2-underläge till seger, 3_2 i set mot Andy Roddick. Amerikanen såg med sin vassa serve på förhand ut som det största hotet mot Federer i årets turnering och var på god väg till semifinalen, men slarvade bort segern. Till slut stod Gasquet som vinnare med setsiffrorna: 4_6, 4_6, 7_6 (7_2), 7_6 (7_3), 8_6.

Gasquet har visserligen besegrat Federer en gång, men det var på grus _ och även om fransmannen är en utmärkt grässpelare är han en betydligt enklare motståndare än Roddick för Federer.

Den femfaldige Wimbledonvinnaren Björn Borg kommer att följa Federer från läktaren, något som dock inte sätter någon extra press på Federer:

Wimbledon-publiken har en stor chans att få uppleva en repris på förra årets drömfinal mellan Federer och Nadal. Den spanske världstvåan vann förvånansvärt enkelt mot tjecken Tomas Berdych i sin kvartsfinal.

Efter de långa och tidskrävande matcherna mot Robin Söderling och Michail Juznyj kunde nu Nadal besegra Björkmans överman Berdych med 3_0 i set (7_6, 6_4, 6_2).

Nadals semifinalmotståndare hade en tuffare kvartsfinal. Serbiske världsfemman Novak Djokovic, som pressades redan i åttondelsfinalen, var illa ute mot förra årets semifinalist, cyprioten Marcos Baghdatis. Efter nästan exakt fem timmars spel stod Djokovic som segrare med setsiffrorna 7_6 (7_4), 7_6 (11_9), 6_7 (3_7), 4_6, 7_5.

Djokovic besegrade Nadal i Masters-turneringen i Miami tidigare i år, men på lördag kommer ändå favoritskapet att läggas på spanjoren. Det finns ett frågetecken för om Djokovic, som nu gör sin andra Grand slam-semifinal i karriären, kan ladda om psykiskt inför semifinalen mot Nadal. Och hans fysiska status är osäker. Serben fick i kvartsfinalen åter behandling för ryggproblem.

TT

Mer läsning

Annons