Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Favoriterna höll när etapp ett avgjordes av O-ringen

Förhandsfavoriterna till totalsegern i O-ringen var Tove Alexandersson och Thierry Gueorgiou. Efter första etappen stod de båda som överlägsna segrare och har nu ett väldigt bra utgångsläge inför kommande etapper.

Favoriterna Tove Alexandersson och Thierry Gueorgiou höll ända in i mål när O-ringens första etapp avgjordes på markerna kring Kungsleden och Köarsfjället. Tove startade etappen med att komma snett på första kontrollen och tappade stora avstånd till täten. Men från första kontrollen och in till mål sprang Stora Tuna-orienteraren nästintill felfritt.

I mål hade hon hängt av sig samtliga och skapat en enorm lucka till närmsta dam på 3.53, som inte var någon mindre än storstjärnan Anna Margret Hausken Nordberg. Trea in i målfållan var den ryska världsmästaren Svetlana Mironova.

– Nu är det O-Ringen som gäller, jag gillar tävlingen och upplägget med fem dagars tävlande. Jag tänker inte på att det är VM om ett par veckor, säger Tove Alexandersson i ett pressmeddelande.

En annan som trivdes på kalfjället var Frankrikes Thierry Gueorgiou som vann 1.17 före överraskningen Jerker Lysell som först tänkte avstå måndagens etapp men nu går i tankarna på att fortsätta hela veckan. Trea var den norska VM-löparen Magne Dähli.

– Man blir lite sugen på att springa mer nu när det gått så bra. Vi får se, jag ska ta ett beslut nu, men det lutar nog att jag bara springer i dag och joggar runt i morgon och springer sprinten sen, förklarar sprintspecialisten Jerker Lysell.

En löpare som hade en tyngre dag var Tove Alexanderssons klubbkamrat, Emil Svensk. Efter att ha rivstartat som etta upp till första kontrollen gjorde Svensk ett par större misstag och kom i mål över fem minuter efter Gueorgiu.

Här finns alla resultat från Etapp 1.

Läs mer från O-ringen 2016:

Krönika: Välkommen till O-ringen – ett praktexemplar i folkfest

Här är stjärnorna i O-ringen – Tove Alexandersson: "Grym genomkörare före VM"

Därför tackar de nej – "Trodde att fler skulle ställa upp"