Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Favoriten missar friidrotts-VM

Annons

Sanya Richards utsågs till 2006 års bästa kvinnliga friidrottare i världen. På lördagen lyckades hon inte kvala in i det amerikanska VM-laget på 400 meter.

Richards slutade fyra med tiden 50,68 i de amerikanska mästerskapen och bara de tre främsta får ställa upp i VM i Osaka.

Överraskningen är ännu större i ljuset av Richards segerrad på 18 raka lopp utomhus sedan hon tog silver i VM i Helsingfors 2005. Dessutom noterade hon världsårsbästa i semifinalen med 50,02. Amerikansk mästare blev i|stället De'Hashia Trotter med nya världsledande tiden för året _ 49,64.

Sanya Richards får en ny chans att ta sig till VM på 200 meter.

På 100 meter häck visade amerikanskorna att Susanna Kallur får det tufft i kampen om medaljerna vid världsmästerskapet i Japan i slutet av augusti. I motvind på 1,3 meter/sekund vann Virginia Powell med tiden 12,63, före Michelle Perrys 12,72. Kallurs sprang på 12,76 i årsdebuten för en dryg vecka sedan i Oslo.

Kajsa Bergqvist behöver nog inte oroa sig för konkurrens från USA:s höjdhoppare i VM. Amy Acuff vann nationsmästerskapet med den blygsamma höjden 1,89.

TT

Mer läsning

Annons