Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fatboy samarbetar med Kent-sångaren på nya skivan

På titelspåret "Moments", på rockabillybandet Fatboys nya skiva, medverkar Kents frontman Jocke Berg som låtskrivare, bakgrundssångare och gitarrist. Det lite oväntade samarbetet kom till som en slump.
– Jag tycker att det blev ett himla lyckat samarbete, säger Fatboys Grycksbobördige sångare Thomas Pareigis.

Annons

Det var när Thomas och bandets andra huvudsakliga låtskrivare, gitarristen Hannu Kiviaho, satt en söndag i studion och skrev låtar ihop till Fatboys nya skiva som Hannus bror Heikki Kiviaho (Sator) och Jocke Berg kom förbi och började jamma tillsammans med dem.

– Vi frågade om Jocke hade något som skulle passa Fatboy och då började han fingra på en låt. Det bara flöt på och efter en halvtimme var låten utmejslad och klar. Han har en grym förmåga att få ur sig de där låtarna, säger sångaren Thomas Pareigis, som tillsammans med trummisen Marcus Källström och gitarristen Jan Lissnils är de med Dalarötter i bandet.

Låten heter "Moments" och blev Fatboys nya albums titelspår, komplett med en 25-manna stråkorkester. Albumet är bandets femte och Thomas beskriver det som att de på denna platta "förstärker essensen av Fatboy".

– Det innebär att när det ska vara mer dramatiskt så tar vi ut svängarna ännu mer åt Roy Orbison- och Lana Del Rey-hållet och när det ska rockas så gräver vi ännu djupare. Det är väl det att vi vill komma åt de variationerna som vi har när vi spelar live, säger Thomas.

Gruppen började först bara som ett hobbyband med vips så hade det gått tjugo år med fem studioalbum i ryggen. Jubileet har tagit bandet lite med överraskning men de utlovar att man senare i år kommer uppmärksamma att man hållit ihop i två decennier.

Trots den långa tiden ihop säger Thomas att det inte hänt så mycket.

– Det är väl det som är det jobbiga, vi har inte förändrats haha! Vi låter oroväckande likt nu som när vi bildades. Men vi är nog tajtare som band, vi har spelat live mer än någonsin det senaste året. Vi har fått ett självsäkert sound kan man säga. Ju äldre man blir, desto mer vågar man visa det i musiken.

Läs också:

Ny chans för Fatboy

Renodlad rockabilly med Fatboy

Fatboy vill spela så både svetten och tårarna rinner