Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fastighetsägare nekas dispens från strandskyddet

Länsstyrelsen upphäver beslut från Hedemora respektive Säter kommun om dispenser från strandskyddet.

En fastighetsägare i Västerby hade ansökt om, och av Hedemora kommun miljö- och samhällsbyggnadsförvaltning, beviljats, dispens från strandskyddsbestämmelserna för att uppföra ytterligare en brygga på sin tomt, eftersom det finns två bostadshus på tomten.

Länsstyrelsen anser dock att behovet av brygga redan är tillgodosett. Däremot gäller fortfarande dispensen för uppförande av uthus, garage och stödmur på fastigheten.

En fastighetsägare i Västerviken hade fått tillstånd av samhällsbyggnadsnämnden i Säter att anlägga en brygga och bastu på sin fastighet, trots strandskyddsbestämmelser. Länsstyrelsen säger dock nej till bryggan, men ger tillstånd till bastun.

Länsstyrelsen säger också nej till en fastighetsägare i Bruntbo, Säter, som ansökt om att få anlägga en brygga och en lekstuga på strandskyddat område och upphäver dispensen gällande lekstugan.

Markägaren beviljas dock tillstånd att anlägga en brygga, däremot får inga skyltar eller andra anordningar, i syfte att hålla utomstående från bryggan, sättas upp.