Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fastighetsägare i Lima ogillar vindbruksplan

– Fastighetsägare som gränsar till Mora kommun och Venjan har inte fått information. Lima fiskevårdsområde och berörda jaktlag i Lima har heller inte fått information.
Så skriver en fastighetsägare i Lima, en av flera, som överklagar Mora kommuns vindbruksplan.

Annons

– Mora kommun har inte tagit hänsyn till yttranden från fastighetsägare i grannkommunen Malung-Sälen, skriver kvinnan i sin överklagan av förslaget till vindbruksplan. Kvinnan uppger att hon har en fastighet vid Tandsjön.

– Därifrån ser man alla de tio kraftverk som redan finns i område B, Kyrkberget. Kraftverken stör oss.

– Trots att kommunen vet att vi är berörda av den befintliga anläggningen tar kommunen ett beslut om att utvidga området för fler vindkraftverk. Fastighetsägaren anser att de i Malung-Sälens kommun som berörs av vindkraftverk i gränsområdet inte fått tillräcklig information om vindbruksplanen.

– Annonsering har gjorts i tidningar som inte i första hand vänder sig till läsare i Malung-Sälen. Då det i annonserna stått att det gäller vindbruksplan för Mora och att samråd ska hållas i Moraparken är det omöjligt för fastighetsägare i Lima att förstå att detta är något som kan påverka dem, skriver kvinnan som har en fastighet vid Tandsjön men adress i Stockholm.