Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fasth segrade i Tyskland

Annons

Niclas Fasths fina form från US open håller i sig. Göteborgaren spelade hem Europatourtävlingen i München med två slag före tysken Bernhard Langer och José-Filipe Lima från Portugal.

För bara en vecka sedan slutade Niclas Fasth på en meriterande fjärdeplats i majorn US open. På söndagen gick 35-åringen ut i delad ledning med portugisen Lima men gick snabbt ifrån till flera slags ledning. Efter en olycklig dubbelbogey på tionde hålet satte han in den avgörande stöten med birdieputten från drygt två meter på 17:e green.

Segerscoren blev 13 slag under par efter en 70-runda sista dagen.

Svensken sprudlar av självförtroende och har förmodligen inte varit i bättre form tidigare i karriären, erkänner han. I alla fall inte i två så viktiga tävlingar samma vecka. Den 19 juli väntar nästa major, British open på Carnoustie i Skottland. Eventuellt passar Niclas Fasth nu på att vila sig i form efter en hektisk period.

Den senaste tidens framgångar har visat att Niclas Fasth kan vara med och slåss om en majortitel _ och det är målet. Chansen att bli förste svenske majorvinnare genom tiderna finns om formen håller i sig. Och när det väl drar ihop sig trivs han som bäst. I prispengar har den senaste veckan gett 5,3 miljoner kronor.

För den tyske veteranen Bernhard Langer var det femte gången han blev tvåa i just München, den enda tyska Europatourtävling han aldrig vunnit. En smärtande nacke och fyra över par under första rundan förstörde hans segerchanser. Då hjälpte inte ens fem slag under par sista dagen för Langer som fyller 50 år i augusti.

Peter Hanson blev näst bäste svensk, på delad elfte plats.

Fasths seger var den andra raka blågula i München. Förra året vann Henrik Stenson. Robert Karlsson har också vunnit tävlingen (1997).

TT

Mer läsning

Annons