Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fartfyllt mimspel om att bli vuxen

Familjerelationer, vardag och konflikter står i centrum när förställningen "Morsor och farsor" gästar Martin Koch-gymnasiet i Hedemora. Föreställningen är en del i regeringens satsning på mer kultur i skolan.

Annons

Fyra föreställningar har vistats på Vasateatern i Martin Koch-gymnasiet för alla Hedemora- och Säterelever i årskurs 7-9. Det är projektet "Skapande skola" som ligger bakom, regeringens satsning på mer kultur i skolan. Föreställningen "Morsor och farsor" spelas av Avart Dans & Rörelse, en dansgrupp med sin bas i Nacka i Stockholm. I fokus står relationen mellan föräldrar och tonåringar – och allt det som rör sig i huvudet på den som är i brytpunkten mellan barn och vuxen.

– På den första föreställningen var det många som stannade kvar och pratade med skådespelarna, det var ett bra tecken, säger Carina Wartin-Lidholm som är lärare på Estetprogrammet på Martin Koch-gymnasiet.

Eleverna har haft ett framtaget material som de har arbetat med på lektionstid på samma tema.

– Det har handlat om relationer, kärlek, hur man har det hemma, olika sociala förhållanden, genustänk och homofobi. Ämnen som finns med i läroplanen, förklarar Carina Wartin-Lidholm.

Annons