Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fartfyllt mimspel om att bli vuxen

Familjerelationer, vardag och konflikter står i centrum när förställningen "Morsor och farsor" gästar Martin Koch-gymnasiet i Hedemora. Föreställningen är en del i regeringens satsning på mer kultur i skolan.

Annons

Fyra föreställningar har vistats på Vasateatern i Martin Koch-gymnasiet för alla Hedemora- och Säterelever i årskurs 7-9. Det är projektet "Skapande skola" som ligger bakom, regeringens satsning på mer kultur i skolan. Föreställningen "Morsor och farsor" spelas av Avart Dans & Rörelse, en dansgrupp med sin bas i Nacka i Stockholm. I fokus står relationen mellan föräldrar och tonåringar – och allt det som rör sig i huvudet på den som är i brytpunkten mellan barn och vuxen.

– På den första föreställningen var det många som stannade kvar och pratade med skådespelarna, det var ett bra tecken, säger Carina Wartin-Lidholm som är lärare på Estetprogrammet på Martin Koch-gymnasiet.

Eleverna har haft ett framtaget material som de har arbetat med på lektionstid på samma tema.

– Det har handlat om relationer, kärlek, hur man har det hemma, olika sociala förhållanden, genustänk och homofobi. Ämnen som finns med i läroplanen, förklarar Carina Wartin-Lidholm.