Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fartfylld helg på Rommehed

Till helgen kommer motorer att varvas ute vid flygfältet.
Då hålls nämligen den åttonde upplagan av Borlänge Street Open och bland mycket annat kommer då 2009 års Europamästare Mats Eriksson att trycka gaspedalen i bott och visa vad hans tävlingsbil går för.

Annons

Borlänge Street Open arrangeras av Borlänge Dragracingklubb och i år är det tre olika tävlingsklasser som kommer att visa upp sig. Förutom en SM-deltävling för juniorer och cupen Mellansvenska Dragracingserien ska också Svensk Dragracing League, där även utländska förare är inbjudna, avgöras.

En nyhet för i år är att tävlingarna pågår i dagarna tre. De drar i gång redan vid lunchtid på fredagen och pågår sedan hela helgen. Mellan varven blir det också uppvisningar av skilda slag. Inte minst kommer då Borlänges Mats Eriksson, Europamästare 2009, att på lördagen köra uppvisningsrace med sin Ford Crown Victoria och på söndagen finns det goda möjligheter att Jöran Persåker, även han från Borlänge, trampar "pelle i bott" med sin Pontiac Tran Am.

Dessutom gör Borlänge Dragracingklubb en satsning på att motverka illegal streetracing.

– För att höja säkerheten i utslagningstävlingar av den här typen ger de som brukar köra illegalt i år chansen att på lördags kväll låna våra banor och tidtagningsutrustning och köra utifrån sina egna förutsättningar och på annan plats än allmänna vägar, förklarar tävlingsarrangören Christer Gustafsson.

I samband med tävlingarna kommer också en insamling till förmån för Barncancerfonden att genomföras. Borlänge Street Open kommer också att direktsändas i radio över såväl 107,9 Mhz som FM88,8 Mhz.