Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fartfesten på Orsasjön är igång

Arrangören Glenn Ocklund, Landracing, är förhoppningsfull inför fredagens och lördagens Speed Weekend på Orsasjön.
– Vi ligger i fas med förarbetet. Just nu plogar vi banorna och isen hyvlas. Som det ser ut nu under torsdagen kommer vi att kunna bjuda på is av god kvalitet.

Annons

I onsdagens tidning berättade Glenn Ocklund att man inför årets evenemang förlängt fartrekordbanorna till fyra kilometer för att ge förarna chansen att nå högre farter. Kringarrangemangen är fler och bland annat blir det både isspeedway och isracing. Besökarna får också möjlighet att åka ut på en icecruisingbana med möjlighet att se fartrekordförsöken "mitt i smeten".

I tre månader har Magnus Schrader plogat banorna efter varje snöfall. I dag fredag ska allt vara så perfekt som möjligt.

– Väderrapporten pekar mot att det ser bra ut för lördagen som är den största publikdagen. Vi får hoppas att snövädret håller sig borta, men man kan aldrig vara riktigt säker.

– Vi har också märkt att intresset för årets Speed Weekend är väldigt stort. Det kommer förare och publik från stora delar av landet och även från utomlands, säger Glenn Ocklund.