Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Farlig trafik vid skola

Föräldrar och personal vid friskolan Mosaik är oroade över trafiksituationen.
Sedan 2009 har man bett om skyltar som talar om för bilar och cyklister utmed Svärdsjögatan och Vasagatan att det finns en skola på platsen.
Men hittills har ingenting hänt.

Friskolan Mosaik ligger utmed Vasagatan, i anslutning till korsningen mot Svärdsjögatan. Andrerektor Kajsa Jansson säger att man är frustrerade över situationen. Sedan 2009 har man skickat skrivelser till trafik- och fritidsnämnden och bett om åtgärder i syfte att förbättra trafiksituationen för eleverna.

– Vi är väldigt, väldigt, frustrerade. Nu har vi väntat i ett år på svar angående den förra skrivelsen vi skickade. Vi har haft kontakt med dem flera gånger, men de bara skjuter på det. De säger att alla ärenden ska handläggas i tur och ordning och att det här inte är någon prioriterad fråga.

Madeleine Stenberg, representant för föräldraföreningen, säger att det nog bara är en tidsfråga innan något allvarligt sker. Svärdsjögatan är hårt trafikerad och många elever rör sig i området på väg till och från sin skola.

– Jag har själv en son på skolan som går i trean. Trafiken här är inte bra och vi har nu satt upp en protestlista för att få upp en skylt som talar om att det finns en skola här och det känns tråkigt att det ska behöva gå så långt innan det händer något.

Trafik- och fritidsnämndens ordförande Jonas Lennerthson (S) känner till kravet på en skylt, men förklarar att han inte vet varför det inte händer något.

– För mig är det här en opolitisk fråga. Det är en trafiksäkerhetsfråga och inget som behandlas i nämnden. Jag vill också se en skylt på platsen, men det är fortfarande en handläggarfråga och jag vet inte hur de har prioriterat ärendet.

Henrik Andersson, enhetschef på trafik- och fritidskontoret, säger att han kommer att sätta sig in i ärendet och återkomma med svar under nästa vecka.