Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färgblindhet stoppade Brages lagkapten - "Såg matchen på tv"

Brage fick inte sitt svarta reservställ godkänt av domaren.
Då tvingades lagkaptenen Andi Toompuu, 28, lämna återbud till matchen.
– Jag tror han åkte hem och såg den på tv, säger tränaren Conny Karlsson.

Den stora dramatiken på Domnarvsvallen utspelade sig dryga timmen före matchstart, då Andi Toompuus färgblindhet stoppade honom från att delta.

– Vi hade massor av varianter. Men vi hade inget reservställ som vi kunde använda. Vi hade ett svart ställ som inte fick godkänt av domaren. Och det vita är på tryck. Så vi försökte med alla möjliga sätt att lösa det här, berättar Conny Karlsson.

Toompuu har tidigare berättat om sina svårigheter att skilja på just grönt och rött.

– Och då fanns det ingen anledning för oss att spela Andi, konstaterar Karlsson.

Påverkade det er?

– Ja, alltså, det gör det ju. Hur mycket eller hur lite är omöjligt att svara på. Men det är klart att om vi en timme och femton minuter innan måste göra den här roteringen (Patrik St Cyr in) så påverkar det, det är självklart. Men jag har ingen aning om i vilken utsträckning.

Är du besviken på något i det här läget, att Östersund inte hade sitt bortaställ med sig?

– Nej, alltså, det är vårt problem. När vi inte kan klara av att hitta ett ställ som vi kan spela med så är det ju vårt problem. Det är inget annat lag som ska ha skulden för det.

Enligt uppgifter lämnade Andi Toompuu Domnarvsvallen innan matchen hade startat.

– Jag tror att han åkte hem och såg den på tv. Han var jättebesviken. Han hade laddat en vecka för en hemmapremiär och så är han tvungen att kliva av på grund av det här...

DT-sporten sökte efter matchen Andi Toompuu utan framgång.