Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Får hjälp med en överslagsberäkning

Annons

En seriös kalkyl torde visa på en samhällsekonomisk vinst, påstår Nils Gossas (MP) och han påstår att fler bidragstagare ger mer pengar i skattkistan. Vi skattebetalare har länge väntat på den "vinstkalkylen".

Det enda Gossas orkar med att redovisa är de ständigt återkommande 17 miljonerna i statligt stöd för fyra års flyktingmottagning, pengar som vi skattebetalare slitit ihop. Dessutom envisas han med att kalla anhöriginvandrare för flyktingar.

Håll ingångna avtal, det vill säga 30 flyktingar per år. Jag är ingen Einstein men vill ändå hjälpa Gossas på traven med en enkel överslagsberäkning. Vi har vid årets slut cirka 9 000 invandrare i vår kommun varav, lågt räknat, 5 000 är bidragsförsörjda.

De kostar enligt Socialstyrelsens bidragsnorm 2012 var och en i snitt 75 000 kronor per år. 5 000 x 75 000 = 350 miljoner kronor per år. Dessutom har de gratis tandvård, läkarvård, medicin med mera. Var är vinsten?

Lars

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare