Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Fantasy har fått en statushöjning på bokmässan"

Fantasyförfattaren Annah Nozlin från Borlänge deltar i Bokmässan i Göteborg för fjärde året i rad.
– Genren har fått en välkommen statushöjning på årets mässa, säger Nozlin.

"Fantastikgränden" är en ny avdelning på Bok&Bibliotek. Ett monterområde som samlar genrer som fantasy, dystopier, skräck och science fiction. Här delar Annah Nozlin och hennes självbetitlade förlag monter med ytterligare tre förlag som också ger ut fantasy. Fem författare deltar i ett program med uppläsningar och boksigneringar.

– Tidigare år har intresserade fått läsa kartan noga och springa runt hela mässan för att hitta sina författare och förlag, det här är en välkommen satsning som visar att genren börjar tas på allvar, säger Annahs Nozlin.

I hennes utgivning finns fyra titlar, samtliga författade av henne själv. Just nu arbetar hon på en tredje del i serien om trädälvan Mira som befinner sig i en uppdiktad medeltid.

Vad tror du har bidragit till att genren uppmärksammas?

– "Harry Potter", "Hungerspelen" och "Twilightsagan". Tre bokserier som har fått stort genomslag de senaste åren och gett hela genren skjuts.

Hur upptäckte du själv fantasy?

– Genom Astrid Lindgrens "Ronja Rövardotter". Den är fortfarande i en klass för sig.

LÄS MER: Kulturchefen Kindstrand om årets tema på Bokmässan.