Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängslande revysuccé i Särna

/
  • Jan-Erik
  • Gubbar som fångar och inte får besöka klubben medan deras kvinnor erbjuder annan dans med stång, allt till Verdis musik från Fångarnas kör ur Nabucco på bilden fr.v: Margith Olsson, Alva Lejonclou, Gun Spånberg, Astrid Schedvin, Sara Lejonclou, Laila Olsson, Jan-Erik
  • Svea, Astrid Schedvin, och Johan, Bertil Jansson, konstaterar att alla är släkt med alla i ett politiskt parti, men det är ingen svågerpolitik då det inte finns någon svåger med i samlingen.
  • Kommunalråden dansar efter Lisbeths pipa. Randi Sandmon med ackompanjemang av Magnus Sabell får de två kommunalråden i Stig Olsson och Jan Busks gestaltning att dansa.
  • Stig Olsson och Jan Busk som Helan och Halvan tillsammans med

Allt läggs ner i Särna! Nej inte alls, tvärtom återuppstår Särna. När Särnarevyn efter två års uppehåll nu åter spred glädje och musik, så handlade det om framtidstro och stor glädje inför tre utsålda salonger.

Annons

Sällan har det varit sådan trängsel i Buskoviusskolan, som mellan de två föreställningarna på lördagskvällen. Glada, roade besökare strömmade ut från den fullsatta aulan för att möta lika många förväntansfulla på väg in. Kaoset var stundtals totalt i den mörka kvällen då en Gengångare lyste upp Särna.

Randi Sandmon lyckades igen att med små medel och engagerade medarbetare samt finurliga manusförfattare skapa en kväll som sent ska glömmas av de som var där. De som missade att köpa biljetter är bara att beklaga. En bygderevy kan lätt bli patetisk, men inte i Särna. Säkra musiker och skådespelarinsatser visade att även en liten bygd kan prestera stor underhållning.

Störst av allt var utan tvekan Randis version av Fångarnas kör ur Verdis Nabucco. Om hur gubbarna låstes inne för att inte gå på stripklubb samt hur kvinnorna tog fram skurkäpparna och erbjöd andra stänger än de galvaniserade som fanns i stripklubben.

Stripklubben och politiken var givetvis två genomgående teman. Kommunens två kommunalråd porträtterades som Helan och Halvan, där Stig Olssons Helan stundtals var glimrande lik Kjell Tenn, som jämfördes med Fänrik Stål, men då Tenn-soldat. Ordvitsarna var många och Särnas starka politiska ledare fick också de två kommunalråden att dansa efter hennes pipa.

När Bertil Jansson klev fram som Johan tillsammans med Astrid Schedvin som Svea, så skrattade publiken förväntansfullt innan de ens inlett sin långa monolog. Där lyckades de med konststycket att visa hur sann det lokala partiets slogan om att sätta stopp för svågerpolitiken ändå var korrekt. Alla var släkt, men ingen svåger.

Kung på scen var hemvändande skådespelaren Jan-Erik "Lilleman" Emretsson, som den bidragssökande fäbodrenoveraren, vars bidragsansökningar återkom i flera av de nummer som revyn var uppbyggd runt. Men det var allt annat än en enmansshow. Jan Busk som Halvan, Sara Lejonclou som Anna Anka, Gun Spånberg som Helena på Konsum, listan kan göras lång. Underhållande och mycket bra musik, där de som inte var på plats missade något bra. Därtill vet de ju inte med säkerhet om de var omnämnda eller ej i revyn.

Annons