Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängslad man dömdes för nya brott

För en månad sedan åkte den 30-årige Avestabon i fängelse. Nu har han dömts för nya brott och får straffet förlängt med två månader.

Annons

30-åringen förekommer under elva avsnitt i belastningsregistret och har dömts för bland annat misshandel, olaga hot och bilstöld. Den senaste domen gäller tre fall av ringa narkotikabrott och två fall av olaga hot. I somras ertappades 30-åringen med narkotikaklassade tabletter och han lämnade urinprov som visade spår av bland annat amfetamin.

Han dömdes också mot sitt nekande, för att ha hotat sin far med våld och för att ha sagt att han skulle bränna ner huset som fadern bodde i.

30-åringen uppgav att det var möjligt att han hade droger kvar i kroppen, men ville inte kännas vid hotet. Falu tingsrätt bedömde dock att faderns uttalanden var tillräckligt trovärdiga. Detsamma gällde den kvinnliga krogägare som anmälde 30-åringen den 23 augusti. Han var portad från krogen men tog sig in i alla fall och hotade henne med plastbestick. Hon berättade att 30-åringen sagt att han skulle skära halsen av henne.

30-åringen i sin tur hävdar att han inte menade någonting, men att han nog var lite fladdrig, förmodligen knarkpåverkad från dagen innan.

Eftersom 30-åringen har återfallit i samma typ av brott som han dömts för tidigare, är ingen annan påföljd än fängelse aktuell, bedömer tingsrätten.