Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse för våld mot sambo

En 52-årig man från Avesta döms till fängelse i åtta månader för grov kvinnofridskränkning och olaga hot. Mannen har vid upprepade tillfällen under tiden april till september i år misshandlat kvinnan och riktat allvarliga hotelser mot henne. I flera fall har misshandeln varit grov.

Den dömde ska också betala 42 000 kronor i skadestånd till kvinnan. 52-åringen döms också för olaga hot riktat mot en man som den dömde har anklagat sin sambo för att ha varit otrogen med. Han ska i telefonsamtal bland annat ha hotat att slå in mannens pannben.

52-åringen och kvinnan flyttade ihop i februari i år efter att kvinnan skilt sig från sin förre man. Redan i april misshandlade 52-åringen kvinnan första gången. Misshandeln upprepades vid flera tillfällen under sommaren.

När paret tillfälligt vistades i en stuga i september utsattes kvinnan för mycket grov misshandel och fick bland annat ta emot knytnävsslag och sparkar mot kroppen. Den dömde riktade också hot mot kvinnan som fick henne att allvarligt frukta för sin säkerhet.