Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse för läkare som kränkt patient

I tisdags ställdes den läkare som åtalats för sexuellt utnyttjande av beroendeställning inför Mora tingsrätt. Han förnekar brott och hävdar att ingenting hänt. Åklagaren yrkar på att han ska dömas till 6 månaders fängelse.

Enligt anmälan mot läkaren har han utsatt en patient som besökte honom den 19 februari 2010 för sexuella handlingar. Åklagaren skriver i sin stämningsansökan att läkaren allvarligt missbrukat patientens beroendeställning och förmått henne att tåla sexuella handlingar som varit ägnade att kränka hennes sexuella integritet.

Rättegången i tisdags hölls inför stängda dörrar. Läkarens försvarsadvokat Jan Kyrö på Advokatfirman Silbersky AB i Stockholm berättar att hans klient förnekar brott, han säger att ingenting har hänt.

Åklagaren åberopade vittnesuppgifter från tre kvinnor för vilka målsäganden berättat att läkaren utsatt henne för sexuella handlingar.

Domen meddelas den 2 oktober.