Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse för hot och förberedelse till misshandel

Nio månaders fängelse lyder domen för en 21-årig man från Falun som fälls för bland annat förberedelse till grov misshandel och olaga hot.
Han greps i oktober av polis på en parkering där han stämt träff med den man han hotat och var vid tillfället beväpnad med kniv.

Annons

21-åringen fälls på sammanlagt sex punkter. Förberedelse till grov misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak. Olovlig körning, grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Han har de senaste månaderna gripits flera gånger. Den 9 september stoppades han då han körde bil i Falun med drygt 1,2 promille alkohol i blodet. Han saknar också körkort. Samma månad har han dessutom gripits två gånger då han varit påverkad av amfetamin.

Men de allvarligaste brotten skedde i början av oktober då han i telefonsamtal ska ha hotat döda en man och klippa av honom fingrarna. Han har även sagt att han ska döda mannen om han kontaktar polis. Han har sedan stämt möte med honom för att göra upp på en parkering i Falun och begav sig till platsen i sällskap med två andra personer. Han var då även beväpnad med kniv.

Två poliser hade dock överhört samtalet hos den man som hotats och kunde gripa den åtalade mannen på plats. Han har sedan dess suttit häktad och döms nu alltså till nio månaders fängelse och ska dessutom betala 10 000 kronor i skadestånd till den man han hotat.

21-åringen blir kvar i häkte till dess straffet verkställs.