Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familjen tillbaka efter skadegörelsen på P&L

Första gången i Dalarna var under en ljuskrona på Marianns saloon. Sedan dess har Familjen hunnit slå sönder högtalare på Peace & Love, blivit pappa, tagit de stora frågorna och oroat sig för rymden. I kväll drar han i gång sin höstturné på Magasinet i Falun.

Familjen spelade i Falun första gången för sådär fem, sex år sedan, på Klubb Phone me och Marianns saloon. Precis när allt började med Det snurrar i min skalle. Det har han inte glömt visar det sig.

– Ja, just ja. Det var det där saloonstället med ljuskronan i taket. Ha ha, Ja, jag var ju själv då.

Familjen är egentligen Johan T Karlsson från Hässleholm. Sedan Det snurrar i min skalle har han gått från att spela solo på småbarer till att få dansgolv att explodera och tusentals att valla till hans spelningar. Två album har kommit efter debutplattan, varav det senaste Allt på rött släpptes i förra veckan.

– Det känns skithärligt att det kommit ut. Det har varit klart sedan i våras. Det har varit lite som ett limbo nu i sommar att vänta på att det ska släppas. Jag var klar lite sent med det i våras och då passade det inte släppa då, jag får stå mitt kast. Men det har fått fina recensioner. De flesta fyror och så några tvåor.

Johan berättar att han inte läser några recensioner över huvud taget, han blir för engagerad och upprörd, men att han har fått info från andra insatta. Skivan är den mest positiva han gjort, tycker han, både textmässigt och musikaliskt. Samtidigt har den ett stort allvar. Bland annat beroende på den kris han gick igenom när han blev pappa för ett drygt år sedan. Han har beskrivit det som babyblues.

– Jag tyckte det var omvälvande att bli förälder. Det var inte roligt först. Jag mådde skit och fattade inget. Jag har haft problem med panikångest redan innan. Men jag har lärt mig mycket. Krisen stärker en om man klarar det. Och det har spelat stor roll på albumet, textmässigt framförallt. De stora frågorna kom, döden, livet, kärleken, att bli gammal och rymden, du vet. Jag hade inga problem att skriva texter i alla fall.

Du har jobbat ihop med videoregissören Mats Udd från Falun?

– Ja, han har gjort senaste videon till Vi var dom och så gjorde han kräftskivevideon till Det var jag. Fan, alla mina låttitlar är samma! Äe men det var skitkul att göra den första kräftskivevideon. Och han var så ung och så peppad.

I en intervju i Café läser jag att du slog sönder högtalare sist du spelade på Peace & Love , har du humör?

– Jag kan nog vara rätt lynnig. Man är så jävla uppumpad på adrenalin i den situationen. Man är ändå utsatt när man ska upp på scenen, mellan flykt och anfall. För det mesta är det ren glädje, positiv energi. Men ibland går det snett. Men då har folk har provcerat en, då ha det övergått i ren jävla ondska. Men det är aldrig mitt fel, haha.