Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familjen Järudd medverkar i TV-programmet "Bilbyggarna" – "Ska bli fruktansvärt kul"

Säterfamiljen Järudd är med i det kommande TV4 Sport-programmet "Bilbyggarna".
– Det ska bli fruktansvärt kul att få vara med i TV och uppmärksammas för sitt arbete, säger Steven Järudd.

25-årige Steven Järudd har byggt bilar sedan han var 14 år gammal. Han har ärvt sin pappa Bennys stora bilintresse och de båda kommer, tillsammans med ytterligare ett par av familjemedlemmarna, att synas i rutan i "Bilbyggarna" som sänds i TV4 Sport med start i januari.

– Pappa bestämde att vi skulle vara med i programmet. Teamet bakom programmet ville ha med hela familjen i detta men fokus kommer att vara på Steven, det är han som är huvudpersonen, säger Nina Järudd, Stevens storasyster.

LÄS MER: Se en teaser från avsnittet i "Bilbyggarna" där familjen Järudd är med.

Familjen Järudd jobbar i och driver familjeföretaget Järudds Bil. I programmet medverkar pappa Benny, mamma Ingmarie, ena dottern Nina, sonen Steven och Bennys bror Jimmy.

– Steven har blivit uppmärksammad för sin bil, som han faktiskt nyligen har sålt. Filmteamet följde med honom på en utställning. Mamma har varit en viktig stöttespelare för pappa under alla år, så det känns bra att hon också får synas i programmet, tycker Nina Järudd.

I maj och juni hade Järudds besök av filmteamet.

– Då hade Stevens bil fått uppmärksamhet på bilmässor. Han hade byggt om den i fjol, men sedan krockade han med en älg och fick bygga om den på nytt. Han har byggt bilar i över tio år nu, trots att han bara är 25 år, och har börjat göra sig ett namn i branschen, säger Nina Järudd.

Bilen i fråga är en Dodge Coronet från 1968.

– Men jag har byggt den på en Dodge Charger från 2007. Jag jobbade med den i två år och sedan när den blev klar så körde jag på en älg och fick byta huven och en av dörrarna. Den blev klar i påskas så jag premiärvisade den på Bilsportmässan på Elmiamässan i Jönköping, berättar Steven Järudd.

Läs mer motornyheter här.

Bilbyggarna har premiär den 20 januari. Familjen Järudd medverkar i programmet som sänds i TV4 Sport onsdagen den 3 februari klockan 21.30.

– De har intervjuat oss en och en, så vi vet inte vad de andra har sagt om en. Vi har sagt till varandra att vi kanske kommer att bli osams efter detta, säger Nina Järudd.

– Ja, vi får väl se vem av oss som törs komma till jobbet dagen efter. Men det är klart att vi måste se programmet när det sänds, säger Steven Järudd.

– Jag hoppas att "Bilbyggarna" blir så lyckat att det blir en fortsättning med nya bilbyggare i nästa säsong, säger Nina Järudd.

Steven är redan i gång med sitt nästa bygge, som ska vara klart till påsk.

– Nu jobbar jag med en Ford Galaxie 1963. Egentligen heter årsmodellen 1963 ½ eftersom det kom en andra årsmodell 1963, med ett veck här på taket. Så det är ingen "riktig" 63:a utan en 63,5:a, förklarar Steven Järudd.

– Steven jobbar ju heltid åt vårt företag så han får bygga sina bilar på fritiden. Han är här före klockan sex på morgonen och kommer hem jättesent på kvällarna, berättar Nina Järudd.

Hur blir det att se sig själv på TV tror ni?

– Hemskt! svarar Nina och Steven med en mun.

– Nejdå, det blir spännande. Jag tror att de skildrar väldigt ovanliga bilbyggare. Det finns ett superstort intresse för gamla bilar. Vårt företag jobbar med att importera veteranbilar och vi har även en verkstad för veteranbilar. Det finns ju många sådana bilar häromkring, säger Nina Järudd.

– Det är fruktansvärt kul att få vara med i ett TV-program och uppmärksammas för sitt arbete på det här sättet, säger Steven Järudd.

Känner ni till några av de andra som medverkar i programmet?

– Jodå, flera stycken. Det blir mycket dötid på bilutställningarna och då fikar och käkar man med flera av de andra utställarna, så man lär känna varandra. Det blir som en stor familj, säger Steven Järudd.

Läs fler nyheter från Säters kommun.