Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familjefestival med gratisaktiviteter

En hel dag med gratisaktiviteter för hela familjen. Det ordnar Gagnefs fritidsgårdar med under tisdagen – tack vare ett stort bidrag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.
– Skotträningen med "Frippe" är en av flera höjdare, säger Rosa Flank.

Annons

Gagnefs kommun har i år fått 127 000 kronor till gratis sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar.

– Bidraget ska användas för att berika ungas sommartillvaro, berättar Rosa Flank, ungdomssamordnare och tidigare fritidsgårdsföreståndare.

Fjolårets satsning på en familjefestival vid Mockfjärdsskolan blev en stor framgång, inte minst deltagarmässigt, och den återkommer nu under tisdagen den 4 juli mellan klockan 14 och 20.

– Det blir massor av gratisaktiviteter för hela familjen. Annars är bidraget avsett för aktiviteter för unga mellan 6 och 15 år, men vår festival vänder sig till alla åldrar.

Under en av aktiviteterna får besökare möjlighet att skjuta några skott vid en skottramp – tillsammans med Björbo IF:s och numera Malmö Red Hawks och landslagets ishockeystjärna Fredrik "Frippe" Händemark.

Vid skolan – eller vid dåligt väder i Sporthallen – finns det också en mekanisk tjur, hoppborg, sumodräkter, en bungyrunbana och andra aktivitetsmöjligheter.

Tidigare i sommar har bidragspengar använts för bland annat ett film- och lekläger och ett filmkollo – där ett tiotal tjejer under ledning av en filmpedagog fick skriva manus, filma och redigera.

Fiske, ett design- och slöjdläger, Hitta Vilse, cirkusskola och prova-på golf och boule är andra aktiviteter som ska bidra till att ge unga i Gagnef en bra sommar med meningsfull sysselsättning.

– Bidraget räcker till en bred verksamhet, konstaterar Rosa Flank.