Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familjedag i Sälens by

Fler turister önskas till Sälen året runt, därför görs en satsning på olika aktiviteter i Sälens by och på fjället för att locka fler turister. Företag från fjället och Sälens by gjorde gemensam sak.

Familjedag i Sälens by är ett nytt evenemang. Sälens företagare gick samman och skapade familjetillställningen. Butikerna höll extra öppet, folk kunde åka med bondens traktor, åka runtur med häst och vagn. Eller så kunde man gå på marknad och loppis i Sälenhallen, där fanns 60 utställare varav de flesta från norra Dalarna.

– Det har varit ett stort intresse från utställarna, över förväntan, säger Linnea Johansson som är projektanställd på Sälen turism.

– Vi skapar evenemang för att öka gästnätter under barmarksperioden och vi har ökat med ca 150 000 gästnätter de tre senaste åren, säger hon.

Besökarna i Sälenhallen kunde köpa nya och begagnade saker, allt i från hudsalvor, skinn, leksaker, nybakat bröd från fjället eller låta sig fotograferas av en porträttfotograf. Freya Babbage och hennes kamrat Moa Persson tittade på klassiska barnböcker, men något inköp blev det inte eftersom de inte hade tillräckligt med pengar.

Maggie Grundén som är näringslivschef i Malung-Sälens kommun fanns också på plats.

– Samverkan mellan alla företagare från fjället och Sälens by är viktigt för att skapa evenemang på olika delar av året som gör Sälen till en bra helårsdestination. Den här marknaden är ett exempel på evenemang och på hur man kan attrahera allhelgongästerna.