Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Faluspelare sänkte Schweiz

Sverige körde över Schweiz med 8–1 i Euro Floorball Tour.
Hälften av målen kom från spelare i IBF Falun.

Annons

Backen Johannes Larsson stänkte dit två bollar bakom den schweiziska målvakten. Han gjorde det viktiga ledningsmålet fram till 2–1 på en skott långt utifrån banan. Det hände i den andra perioden och det var enda gången det var riktig nerv i matchen efter det att Schweiz kvitterat till 1–1 i början på den perioden.

Alexander Galante Carlström ökade sedan på till 3–1 på ett direktskott efter pass från AIK:s Kim Nilsson.

Sedan avslutade Rasmus Enström målskyttet i slutet av den sista perioden.

Sverige tog också den bonuspoäng som delas ut i cupen genom att Kim Nilsson satte Sveriges fjärde straff. Rasmus Enström brände den andra.

– Det var bra effektivitet, precis som mot Tjeckien. Okej, vi var lite tama när det gällde antal avslutningsförsök. Vi kunde ha skjutit lite oftare och lite hårdare. Men det var tre jämna femmor som presterade. Vi kände oss bekväma, försvarsspelet höll hög klass och engagemanget var på en hög nivå. Alla lagdelar skötte sig utomordentligt, säger förbundskaptenen Jan-Erik Vaara till innebandy.se.