Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yrkesspåret ledde till jobb

/
  • Anställd. ”Jag är teknisk ingenjör men det är svårt att få det jobb man vill ha när man inte har erfarenheter från arbete i Sverige”, säger Munir Aljamayly.
  • Arbetsglädje. Shamsaldin Fovoughi är glad över sin praktikplats på Scania. ”Får jag chansen att börja i Södertälje så flyttar jag direkt”.

Annons

I gårdagens tidning berättade vi om Mahmoud Shahins desperata kamp för att få arbete som nu pågått i fem år utan resultat.

Shamsaldin Fovoughi från Afghanistan och Munir Aljamayly från Irak var för inte länge sedan i samma situation.

Nu arbetar båda på Scania. Vägen dit gick via Falu centrum för utbildning och projektet Yrkesspåret.

Shamsaldin, har jobbat som billackerare i hemlandet Afghanistan, har nyligen börjat praktisera på Scania.

Munir, utbildad teknisk ingenjör, fick den 1 mars en provanställning som gäller i sex månader. Nu arbetar båda i lajnen med att montera ihop bakaxlar.

- Jag har varit arbetslös i fem år och deltagit i en massa olika projekt. Ingen har velat anställa mig, kanske för att jag inte pratar bra svenska. Jag har sökt jobb här på Scania två gånger tidigare men har inte fått jobb.

- Det är mycket viktigt att lära sig svenska. Men det är ett mycket svårt språk att läras sig, det skiljer sig mycket från persiska som jag annars talar. Svenskan har helt andra bokstäver, säger Shamsaldin.

Shamsaldin tvekar inte att följa med Scanias flyttlass till Södertälje om han får chansen.

Jan Svälas, en av handledarna på Scania, konstaterar att Scania ställer stora krav på språkkunskaperna.

- Vi tillverkar en kvalitetsprodukt så det är viktigt att de kan läsa och förstå instruktioner och det handlar ju om säkerhet också, säger han.

- Och språket är inte minst viktigt när det gäller den sociala biten, säger Mats Hedvall, informationsansvarig.

Munir Aljamayly lärde sig tala och skriva svenska på SFI, svenska för invandrare. Trots att han är teknisk ingenjör har han inte fått jobb inom teknikbranscen innan han hamnade på Scania på golvet.

- Det är väldigt svårt att få jobb. Man får inte tillgodoräkna sig sina erfarenheter och utbildning från hemlandet. Jag har ju inte kunnat skaffa erfarenheter från arbeten i Sverige, säger han.

Den senaste tiden har Scania tagit emot sju praktikanter av utländsk härkomst. Fyra av dessa har fått provanställning.

En titt över lajnen visar tydligt att Scania inte tvekar att anställa nya svenskar.

- Vi har inte tagit in så många som vi brukar under en tid men nu har det lossnat igen, säger Mats Hedvall.

Fakta Yrkesspåret

  • Yrkesspåret är ett växtkraft Mål 3 projekt i samarbete med kommunens Arbetsmarknads- och integrationskontor, Vuxenutbildningen/SFI, Arbetsförmedlingen, Lernia och Yrkesakademin.
  • Utbildningens idé är att erbjuda utbildning i svenska med betoning på yrkessvenska i kombination med yrkesintroduktion i arbetslivet.
  • Utbildningen vänder sig till alla flyktingar och invandrare som inte fått arbete på den svenska arbetsmarknaden.
  • Efter utbildningen ska de flesta deltagare kunna få jobb. Övriga ska ha skaffat sig kunskaper för att med kompletterande utbildning ha större chans att skaffa sig ett arbete.
  • En stor del av verksamheten vänder sig mot vård- och omsorgsyrken.

Yrkesspåret är ett växtkraft Mål 3 projekt i samarbete med kommunens Arbetsmarknads- och integrationskontor, Vuxenutbildningen/SFI, Arbetsförmedlingen, Lernia och Yrkesakademin.

Utbildningens idé är att erbjuda utbildning i svenska med betoning på yrkessvenska i kombination med yrkesintroduktion i arbetslivet.

Utbildningen vänder sig till alla flyktingar och invandrare som inte fått arbete på den svenska arbetsmarknaden.

Efter utbildningen ska de flesta deltagare kunna få jobb. Övriga ska ha skaffat sig kunskaper för att med kompletterande utbildning ha större chans att skaffa sig ett arbete.

En stor del av verksamheten vänder sig mot vård- och omsorgsyrken.

Mer läsning

Annons