Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

YA köper utbildningsföretag

/
  • Sedan december är Tomas Ringsby  ny vd för utbildningsföretaget Yrkesakademin, som har sitt huvudkontor i Falun. Ett av företagets utbildningsplatser finns på Ingarvet, där vd:n gjorde ett besök på torsdagen.

Yrkesakademin AB, med huvudkontoret i Falun, fortsätter att satsa.
Nu har företaget förvärvat Fastighetsakademin i Göteborg.
– Ett viktigt steg för oss. Dels ger det oss en möjlighet att utveckla vår yrkeshögskoleutbildning, dels stärker vi vår närvaro i Göteborg och västra Sverige, säger vd:n Tomas Ringsby.

Annons

Yrkesakademin AB är redan i dag ett av Sveriges ledande utbildningsföretag men fortsätter stadigt att växa.

Företaget omsätter just nu drygt 400 miljoner kronor om året och har 400 anställda. YA finns representerade i 40 av Sveriges kommuner med 75 olika utbildningsenheter.

– Vi satsar vidare och siktar på att inom kort omsätta 500 miljoner kronor om året. Vi ser inget stopp utan har ambitionen att finnas representerade i fler kommunen är vad fallet är i dag. Men huvudkontoret blir kvar i Falun. Vi ska bli större, bättre och starkare som företag, säger Tomas Ringsby, som tog över vd-posten i början på december.

Delägaren och tidigare vd:n Lars-Göran Hagström kommer dock att jobba kvar inom företaget med ansvar för utvecklingsfrågor

Varför köper ni Fastighetsakademin?

– Det är ett bra och fint företag som har en stark fastighetsutbildning. Det startades en gång i tiden av fastighetsbranschen själva. Men det är också så att vi vill expandera inom området Yrkeshögskolor, säger Tomas Ringsby.

YA kommer också att jobba mer med sina rena företagsutbildningar, som är uppdelade i yrkesgrupper: transport, entreprenad, verkstad och fastigheter.

– Vi kommer att vända oss mot enskilda företag och erbjuda dem både kurser och internutbildningar. Vi vet att det finns en efterfrågan, säger Tomas Ringsby.

I Falun har företaget också satsat hårt på sitt idrottsgymnasium, där planen är att erbjuda fler och fler idrotter efterhand.

– Det här läsåret har vi längdskidor som en testverksamhet. Till hösten kör vi på för fullt med längdåkningen och kommer att jobba hårt med rekryteringen. Vi har därför knutit upp Kalle Gräfnings och Emma Eriksson som tränare.

– Nytt i höst är också att vi kör i gång fotboll och orientering, slutar Ringsby.

Mer läsning

Annons