Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

William fick idrottsstipendium

/

William Wirhed har fått motta ett idrottsstipendium för prestationer som innebandyspelare. En ny klubba kan bli aktuell efter den oväntade gåvan.
– Jag hade inte en aning om att någon hade anmält mig, säger William Wirhed.

Annons

Det blev en överraskning för William Wirhed när hans namn ropades upp i samband med Britsarvsskolans julavslutning. Marianne Nilsson från Rotary Kopparvågen var på plats för att dela ut stipendiet på 1 000 kronor. Stipendiet delas varje år ut till en elev i årskurs 7-9 i Falu kommun.

– Det blir en ny värstingklubba för pengarna, troligen en Exel för att resten av laget har det, säger William Wirhed.

William Wirhed går i klass 9c och spelar med IBF Faluns pojklag födda -95, vilka är ett år äldre än William. I laget har han varierande roller men har spelat mest som forward på senare tid. Rotarys motivering till att han fick stipendiet är han är en "ansvarsfull kille med goda ledaregenskaper. Han har bra kroppskontakt och är behärskad."

– Jag blev chockad när de läste upp mitt namn, det var helt oväntat, säger William Wirhed.

Han har tidigare även spelat fotboll men la ner det för att kunna få mer tid till skolan. Till våren är det dags för gymnasieval och siktet är inställt på Naturvetenskapsprogrammet på Haraldsbo gymnasium.

– Jag tänker också söka NIU, Nationell idrottsutbildning, så jag får spela mer innebandy. Nu göra jag det två gånger i veckan bara, säger William Wirhed.

Nu har William Jullov och ska spendera den i Sälen med att åka skidor.

Mer läsning

Annons