Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VM-vinst ska gå till barn och unga

Nu får Faluborna ta del av återbåringen från skid-VM. Totalt finns 15 miljoner kronor att dela ut – pengar som ska gå till att skapa verksamhet på landsbygden.

Annons

I höstas kom Falu kommun fram till att VM-vinsten skulle läggas i en stiftelse – detta för att kunna använda pengarna för att på olika sätt utveckla kommunen.

Sedan dess har arbetet med att bilda stiftelsen samt sätta upp ansökningskriterier pågått, och nu är den politiska processen kring färdig.

Nu finns alltså möjlighet att söka pengar ur stiftelsen som har namnet "Stiftelsen för fritidens främjande i Falu kommun".

Totalt finns 15 miljoner i kassan och enligt kommunen kommer stiftelsen att prioritera verksamheter som barn och unga själva organiserar, och som är öppen för alla.

Beviljade bidrag kan endast betalas ut till föreningar, organisationer, studieförbund och trossamfund. Men kommunen meddelar även att den som söker medel, och inte ingår i någon förening eller organisation, kan få hjälp till kontakter med redan etablerade sådana.

– Det känns bra att stiftelsen nu är i gång och vi hoppas att många goda krafter ska söka medel för att skapa verksamhet på landsbygden, säger Jonas Lennerthson (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, i ett pressmeddelande.

- På det här sättet får Faluborna ta del av återbäringen från skid-VM. Vi vänder oss mot unga människor och ser till att skapa ett stöd för de som vill göra något tillsammans med andra.

Läs även: De vill ge VM-miljoner till landsbygd och hotade fritidsgårdar

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons