Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill gå ur OKQ8 - får vänta tills nästa år

/
  • Lång väntan.

Annons

Bensinkedjorna hoppas att systemen med medlemskap ska skapa trogna kunder. Rabatter och återbäring kan bli en lönande affär för kunden, men det är också olika villkor för olika kort.

Det fick Suzanne Lenard i Falun erfara när hon efter drygt trettio år ville säga upp sitt medlemskap i OKQ8 i slutet av juni. Men hon får vänta länge på att få tillbaka sin medlemsinsats på 250 kronor.

- Jag får inte tillbaka dem förrän nästa sommar, jag tycker att det är helt absurt att de ska kunna behålla mina pengar så länge, säger hon.

Suzanne Lenard tror inte att hon är ensam om att inte känna till reglerna.

- Jag har varit medlem sedan runt -79 och jag minns inte vilka regler det var då. Egentligen är jag mest irriterad på att man aldrig får veta sådant här.

Carina Ehrlingsdotter på OKQ8: s kundservice är förstående, men påpekar att all information angående medlemskapet finns på hemsidan och på ansökningsblanketten.

- Hon är inte ensam om att tycka så här och jag förstår att man kan tycka att det är tokigt, men OKQ8 är en ekonomisk förening och i våra stadgar står det att det fungerar på det här viset.

När en medlem vill gå ur föreningen betalas inte medlemsinsatsen ut förrän efter det pågående insatsåret är slut i sista februari.

- Först då kan vi räkna ut vad medlemmen även har rätt att få tillbaka i form av ränta och återbäring, säger Carina Ehrlingsdotter.

Mer läsning

Annons