Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi vill välja själva"

/
  • Oskar Gyllner, Charlotta Söderlund och Conrad Jonsson får inte gå högstadiet där de önskar om ett nytt förslag om upptagningsområden går igenom.
  • Charlotta Söderlund, Oskar Gyllner och Conrad Jonsson gillar inte förslaget om att Södras blivande sjuor ska delas mellan Hälsinggården och Britsarvet.

Annons

Oskar Gyllner, Charlotta Söderlund och Conrad Jonsson som går i femman på Södra skolan hade alla planer för vilken skola de tänkte välja till högstadiet. Ingen av dem får som de önskat.

- Jag hade velat gå i idrottsklass på Britsarvsskolan, säger Conrad Jonsson. Han bor på Elsborg, enligt förslagen till nya skolupptagningsområden tillhör han Hälsinggårdsskolan.

- Jag känner ingen som går där, säger Conrad.

Charlotta Söderlund och Oskar Gyllner bor båda på Gamla berget och hamnar på Britsarvsskolan enligt förslaget. De hade valt Gruvrisskolan om de haft möjlighet.

- Vi vill välja själva, jag tycker att de ska bygga ut Gruvrisskolan så att alla får plats. Det är ju trångt där redan idag och de håller på och bygger fler hus, då blir det ännu fler barn som vill gå där, säger Oskar.

- Allra bäst hade det varit om Västra var kvar. Man vill inte cykla över halva stan för att komma till sin skola, säger Charlotta.

Mer läsning

Annons