Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi kan erbjuda bättre VM- koncept än Sapporo"

Annons

Det mesta av tiden i Japan ägnade kommunernas delegationer åt att titta närmare på VM-anläggningarna i Sapporo.

- Förutom domen, så har vi anläggningar väl i klass med Sapporos. Jag skulle till och med vilja säga att skidstadion på Lugnet håller en högre klass än den i Sapporo, säger Mikael Rosén.

Domen i Sapporo användes som start och målplats för sprinttävlingarna, och tog då 40 000 sittande åskådare.

- Men nog ska vi kunna göra bra sprinttävlingar ändå, trots avsaknaden av en sådan arena. När sprinttävlingarna körts på Rommetravet så har överblicken av tävlingarna varit en hel annan, än vad fallet var nu, säger Mikael Rosén.

Falun-Borlänges delegation tittade också närmare på vilka fasciliteter som publiken erbjöds på arenan.

- Där kan vi göra mycket mer. Kommunikation var en annan sak vi tittade på, vilka lösningar som fanns. Det var bra att få en bild på vad som kan göras bättre, och vad vi ska göra bättre, säger Mikael Rosén.

I Sapporo var avstånden mellan de olika arenorna ganska stor.

- Vi kan erbjuda ett bättre koncept. Helhetsintrycket är att våra arenor står sig väl i konkurrensen med Sapporos, säger Mikael Rosén.

På plats i Sapporo talade också Falun-Borlänge om att man kommer att kandidera för skid-VM 2013.

- Något större utspel och marknadsföring handlade det inte om, det får vi återkomma till när vårt koncept är färdigt, säger Mikael Rosén.

Under den gångna helgen kom också Svenska Skidförbundet med ett pressmeddelande, där man talade om att sprinttävlingarna vid ett VM i Sverige 2013 ska gå i Stockholm!

De tidigare sprintloppen kring slottet i Stockholm har varit en stor succé och det konceptet vill förbundet ha med i en VM-ansökan.

- Helt klart är det inte, men det är mycket möjligt att Stockholm går in tillsammans med oss i Falun och Borlänge i det här. Blir vår VM-ansökan starkare av det, så är det någonting bra, säger Mikael Rosén.

Med en tredje part inblandat, så betyder det också att de ekonmiska riskerna sprids ytterligare.

- Att få fler parter engagerade ska ses som något positivt. Visst kan det betyda att vi får färre tävlingar i Falun, men ekonomiskt står vi starkare, slutar Mikael Rosén.

Mer läsning

Annons