Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vårt hus har blivit offentlig toalett"

/
  • Trött på snusk. Rut Pettersson är en av de boende på Trotzgatan 14 som nu tröttnat på att människor urinerar på husets fasad.

Annons

Det är sedan nattbussarna började rulla längs Trotzgatan som problemen uppstått. Boende i fastigheten Trotzgatan 14 ser hur människor framåt småtimmarna sitter i busskuren, dricker alkohol och... blir kissnödiga.

Någon offentlig toalett finns inte i närheten.

Därför uträttas behoven istället mot hyreshusets fasad. När morgonsolen sedan börjar värma, sprider sig en stark stank av urin utanför trappuppgången.

- Det är otäckt. Fruktansvärt vad det luktar, säger Rut Pettersson, 78.

Rut Pettersson är en av flera boende i huset som nu börjat tröttna på snusket. Att ständigt mötas av lukten av urin, när hon ska ta sig in och ut ur huset.

Ofta tvingas hon, liksom övriga boende i huset, kryssa mellan pölar av kiss. I bland måste hon också kliva rakt i pölarna, för att kunna ta sig fram.

Något som Rut tycker är otäckt och vill slippa.

- Man drar ju med sig det här in i lägenheten. Det luktar ju urin där med. Det är inte trevligt, säger hon.

Rut Pettersson har bott i lägenheten på Trotzgatan i drygt elva år. Hon trivs i sin bostad, men anser att kissandet vid porten måste få ett slut.

Urinerandet har blivit en ren plåga för de boende.

- Jag brukar ringa till fastighetsägaren, men det är inte mycket de kan göra. De kommer och städar, men nästa morgon är det samma sak igen. Urin överallt, säger Rut.

Nu hoppas hon att kommunen uppmärksammar problemet genom att sätta upp en toalett i närheten. Eller att polisen åker förbi längs gatan nattetid. Att kissa på offentlig plats är nämligen olagligt och kan leda till dryga böter.

- Någonting måste hända, för att vi ska få ett slut på det här.

Mer läsning

Annons