Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var fjärde elev saknar betyg

/
  • Var tredje utan betyg. På Britsarvsskolan saknade 35 procent av eleverna betyg i ett eller flera ämnen. Sofia Wåhlstedt och Maria Jensen går i nian på Britsarvsskolan, Maria saknade betyg i vissa ämnen i höstas. Sofia tror att skolans storlek påverkar betygen negativt.

Annons

Engelska är svårast, därefter kommer matte, svenska och idrott. Bland ämnena är det tydligt att tjejer klarar engelskan och svenskan bättre än killar medan killar har lättare i matte än tjejerna. I idrott var fler tjejer utan betyg i åttan medan fler killar i nian inte klarade betygen. Trenden bland de flesta av kommunens högstadieskolor är att antalet elever som saknar betyg i både kärnämnen och övriga ämnen ökat sedan år 2000.


Störst är ökningen på Bjursåsskolan där åtta procent saknade betyg i kärnämnena höstterminen 2000. Sex år senare var det 27 procent av eleverna som saknade betyg i ett eller flera kärnämnen. Britsarvsskolan hade flest antal elever, 35 procent, utan betyg i ett eller flera ämnen hösten 2006. Söderbaumska skolan utmärker sig genom att enbart två procent av eleverna saknar betyg i något av ämnena, ingen elev saknar betyg i kärnämnena.

Mer läsning

Annons