Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utbyggnad planeras vid Gruvrisskolan

Annons

Gruvrisområdet växer, inflyttningen av barnfamiljer är stor vilket gör att efterfrågan på skol- och omsorgsplatser ökar. Samtidigt ska Gruvrisskolan ta emot eleverna från snart nedlagda Västra skolan. Men redan nu är lokalerna för trånga. För en tid sedan stängdes Gruvrisskolan för nya intagningar. Ett förslag framarbetat av kommunfastigheter, skolchef Svante Hanses och skolnämndens ordförande Maria Wilje kan bli lösningen på lokalbristen.

- Förslaget är att bygga nya lokaler intill den gula delen på Gruvrisskolan. Den nya byggnaden ska rymma tre nya förskoleavdelningar, säger skolnämndens ordförande Maria Wilje (fap).

Att förskolorna samlas i nya lokaler innebär att skolan kan använda de lokaler som förskolan har idag. Förslaget innebär också att fritidsgården kan bli kvar i nuvarande lokaler som de hittills lånat av skolan och som skolan tidigare aviserat att man vill ha tillbaka.

- Det är upp till skolledningen hur de vill disponera utrymmena. Men jag anser att en utbyggnad är nödvändig och kan lösa många problem, säger skolchef Svante Hanses.

Kopparstaden står för bygget och kommunen ska hyra in sig.

- Jag vet inte när lokalerna kan stå färdiga. Men vi räknar med att förskoleavdelningarna öppnar redan till hösten 2007, till en början eventuellt i baracker, säger Maria Wilje.

Skolnämnden beslutar om nybyggnaden på nästa möte 22 mars.

Mer läsning

Annons